На Одещині прикордонники стали наставниками двох команд військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

НАЗАД
24 травня 2024 12:25

Прикордонники Білгород-Дністровського загону долучились до національно- патріотичного виховання підростаючого покоління, прийнявши участь у військово-патріотичні грі «Сокіл» («Джура»). На запрошення директора Старокозацького ліцею охоронці кордону стали наставниками двох команд – «Козаки» та «Молода Січ» та представили їх на змаганнях, які проходили у місті Татурбунари.

Учасники пройшли вишкіл у різних категоріях: стрільба, силові вправи, домедична допомога, спортивне орієнтування, туристична підготовка тощо.

Школярі з великою вдячністю та захопленням зустріли наших захисників, мали змогу перейняти досвід та знання.

Попри непрості випробування, у конкурсі брали участь не лише хлопці, а й дівчата. Багато учасників пообіцяли вступити до лав прикордонного відомства, адже прикордонник – це престижна професія.

Зазначимо, що слово «Джура» бере свій початок ще з 16-18 століття. Так називали зброєносця, помічника досвідченого козака. Разом із козаками джури ходили в походи, брали участь у боях та виокремлювались серед інших своєю силою та витривалістю.

Віримо, що на теренах гри сформується нова генерація українців, сповнених мужності, відваги, рішучості та наполегливості.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси